petak, 17. studenoga 2017.

Ljubav grije i kroz staklo inkubatora dok se ne preseli u naručje

28 sedmica i 6 dana trudnoće. 
Ležim u bolničkom krevetu psihički iscrpljena od ljekarskih dijagnoza i prognoza da maleni život kojeg nosim neće izdržati i da ću se vjerovatno poroditi prije vremena, što je izuzetno kritično i opasno, obzirom da bebica nije razvijena i da neće imati dovoljno snage da se bori. 
12.07.2017.godine, hitnim carskim rezom u 11:33h stigla je na svijet nasa malena, najhrabrija, najborbenija lavica teška samo 1.210gr, duga 40 cm. Odlučna da se bori izdrzala je sve teškoce i pobijedila. 
Iako nam je rečeno da je prvih 10 dana kritično i da 90% bebica izgubi bitku sa životom naša mrvica i maleni miš, kako smo je zvali od početka, nije se predala. Najljepšim osmijehom, skupljenim rukicama u najborbeniji stav, svojom blagošću, dobroćudnošću i obazrivošću (značenje imena – Ilma) svaki dan nam je govorila da se ne brinemo i da ce ona biti dobro. Mi smo joj vjerovali svom snagom pružajući joj neizmjernu ljubav kroz staklo inkubatora dok je nismo prvi put uzeli u naručje i plakali od sreće, a ona se čudom čudila i radoznalo posmatrala svijet oko sebe kao da žuri da što prije upozna sve drage ljude koji su željno iščekivali njen dolazak kuci. 


Zdrava, sretna i najljepsa djevojcica izašla je iz bolnice 24.08.2017.godine i uljepšala naš život za sva vremena.
Sretan ti Medjunarodni dan prijevremeno rodjene djece draga Ilmice! Ti si dokaz da vjera, nada, optimizam i ljubav pobjeđuju sve teškoce. 
Uvijek nam budi tako hrabra, nasmijana, sretna i voljena.