četvrtak, 6. travnja 2017.

Slatke razlike između prve i druge trudnoće


Rezultat slika za druga trudnoća

Druga trudnoća se bitno razlikuje od one prethodne po sljedećim stvarima.
1. Kada trudovi započnu u razmaku od svake 3 minute, ozbiljno ćete početi razmišljati o imenu za dijete. U prvoj trudnoći u to vrijeme vjerojatno paničarite.
2. Lažni trudovi će biti nešto što će omiljena čokolada ili topli čaj umiriti. Uzaludno trčanje u bolnicu za vrijeme lažnih trudova je iza vas.
3. Nećete ni pokušavati stati u svoje omiljene „ne-trudničke“ hlače. Udobnost ćete sada cijeniti mnogo više.
4. Jest ćete omiljeni sir, iako ga liječnici ne preporučuju. Prvih 9 mjeseci odricanja svojih slatkih užitaka je bilo dovoljno.
5. Manje pažnje ćete posvećivati ultrazvuku, pa nije čudno ni ako izgubite snimku s ultrazvuka. To ne znači da ovo dijete išta manje željno iščekujete, već da znate uživati u važnijim trenutcima.
 6. Nećete mahnito čitati knjigu za knjigom. Iskustvo koje ste doživjeli s prvim djetetom najbolji je način za usavršavanje u roditeljstvu.
7. Nećete morati čekati da se netko pojavi na vratima kako bi vam pomogao odjenuti čarape. Mlađe dijete će to shvatiti kao zabavnu igru.
8. Strah od podizanja teških predmeta i nošenje vrećica iz trgovine nestaje jer je uz malo dijete nemoguće ne podizati ništa.
9. Tona nove robice i personalizirane stvarčice za dijete u drugoj trudnoći će vjerojatno izostati ili će ih barem biti mnogo manje. Nakon što pola stvari za prvo dijete još niste iskoristili, shvatit ćete da i slatke stvarčice mogu biti potpuno beskorisne.
10. Plan poroda koji je u prvoj trudnoći zauzimao nekoliko stranica papira sada je mnogo jednostavniji. Neka manje boli nego prošli put i to je uglavnom to!