petak, 19. svibnja 2017.

Zašto su trudnički stomaci različiti??

7 stvari koje utiču na veličinu i oblik trudničkog stomaka


Svaki je trudnički stomak jedinstven baš kao i  žena koja ga nosi baš kao i dijete koje u njemu raste.
Razlozi za različite oblike trbuha često su pitanje majčine građe.
  1. ·        Ako ste sitne i nježne građe, dijete nema toliko puno mjesta za širenje kao kod veće žene. Zato se kod vas trbuh prije pokaže i obično je više isturen prema naprijed.
  2. ·         Kod žena s malom zdjelicom, dijete se potkraj trudnoće ne može do kraja smjestiti glavicom na dno zdjelice. Zato trbuh ostaje visoko i izbočuje se prema naprijed.
  3. ·         I držanje utječe na oblik trbuha! Kod žena koje imaju hiperlordozu kralježnice (isturena stražnjica i trbuh), odnosno imaju pomalo patkasto držanje, trbuh se automatski isturuje prema naprijed i djeluje veći.
  4. ·         Ako su trbušni mišići čvrsti i žena je u dobroj formi, trbuh se neće tako jako istaknuti kao, primjerice, kod žene koja nije u formi.
  5. ·         Važno je i koliko plodove vode okružuje dijete. Ona varira od 300 ml do 1500 ml pa se razlika svakako odražava i na veličinu trbuha.
  6. ·         Što je žena rodila više djece, nosit će trbuh sve niže, a on će biti sve zaokruženiji. Naime, trudnoćom se mišići maternice, trbušni mišići i cjelokupno okolno tkivo rastežu. Zbog toga tkivo žene koja je rodila više nikada neće biti tako čvrsto kao prije.

Činjenica da nosite visoko ili nisko ili imate okrugao ili šiljast trbuh nema nikakve veze s time nosite li curicu ili dečka


Ali, i dan-danas postoje "wannabe" ljekari koji će vam na osnovu izgleda vašeg stomaka, bokova, grudi i drugih dijelova tijela proreći što zapravo nosite. Da, legende brojne postoje, ali u njih nemojte vjerovati. Trudnički stomaci postoje u svim mogućim oblicima i veličinama. Može biti izuzetno velik i zaobljen ili neobično zašiljen - to ne određuje pol. Ili pol djeteta ostavite kao iznenađenje ili pitajte svog ginekologa. Stomak nakon poroda: Kako lijepa zamisao: napuštate bolnicu srećni i sa zdravim djetetom i već nakon nekoliko dana uskačete u svoje prijašnje farmerke. Nažalost, to ne ide tako lagano. Mnogo žena napušta bolnicu sa stomakom koji izgleda kao da su u petom ili šestom mjesecu trudnoće.