ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

Koji vas troskovi očekuju prije putovanja sa bebom?



Autosjedište
Bilo da krećete na ljetovanje, u dužu posjetu rođacima ili na kratko vikend putovanje sa bebom, određene stvari će Vam biti neophodne. Neke ćete moći da improvizujete, ali zbog nekih ćete morati u kupovinu. Ono što je zajedničko za sva prevozna sredstva (autobus, voz, avion, brod...) jeste obavezno nošenje hrane i pribora za hranjenje beba, kao i pribora za higijenu. Putovanje automobilom se izdvaja po tome što je najkomfornije, ali zahtjeva i dodatni šoping jer morate imate autosjedište za Vaše dijete. 

Autosjedalica je jedan od najbitnijih dijelova opreme za vašu bebu koju morate da imate već po rođenju bebe. Odabir autosedalice se vrši na osnovu težine vaše bebe i njenog uzrasta. Različiti modeli autosjedalica odgovaraju različitim modelima automobila. Autosjedalica mora da bude dobro pričvršćena i da se ne pomjera kada je fiksirana na sjedištu, zbog sigurnosti djeteta. 
Opširnije o autosjedalicama pogledajte ovde:
Kao i na https://udruzenjetim.blogspot.ba/2017/06/postavljanje-autosjedalice-u-smjeru.html.
Preporučujemo da izbor autosjedalica pogledate u radnjama dječije opreme DAANI DOO.

Prenosni krevetac
Ukoliko planirate da se na putovanju zadržite duže, a ne želite da beba spava sa Vama u krevetu a nemate uslove za dobijanje posebnog krevetića za nju, možda je pravo rješenje prenosni krevetac. Ovi kreveti za bebe se jednostavno održavaju, udobni su i pružaju Vašoj bebi sve uslove za kvalitetan san. U zavisnosti od proizvođača, mogu da se sklope tako da Vam zaista ne oduzimaju mnogo mesta u prtljagu. Sklapanje i rasklapanje traje oko dva minuta, a prednost im je što uglavnom imaju prozirne stranice tako da mogu da posluže i kao ogradica za igru.
Putna apoteka
Odlazak na put sa djetetom iziskuje detaljne pripreme, a morate se spremiti i za nepredviđene situacije. Tako da je priručna apoteka obavezan dio prtljaga. Kako vam se ne bi dogodilo da nešto važno zaboravite, najbolje je da prije početka pakovanja napravite spisak svih lijekova koje planirate da ponesete.
Putna apoteka treba da sadrži zdravstvenu knjižicu, osnovne lijekove, toplomjer i druga medicinska sredstva, koja vam mogu zatrebati tokom puta i boravka na moru. Ipak, prije odlaska na put posavetujte se i sa svojim pedijatrom.
Više o pakovanju putne apoteke pročitajte ovde:


Putno osiguranje
Uplata osiguranja rješava Vas stresa i razmišljanja o tome “šta ako se nešto desi”. U brošurama koje ćete od osiguranja dobiti, navedene su zdravstvene ustanove kojima možete da se javite, kao i brojevi telefona za hitne slučajeve koji su Vam dostupni 24 sata dnevno. 
Preporučujemo Putničko zdravstveno osiguranje Merkur Osiguranja za državljane BiH, koje pokriva sve troškove hitne medicinske pomoći u slučaju bolesti ili nesretnog slučaja tokom boravka u inostranstvu.
 Za detaljne informacije pozovite
Agenciju za zastupanje u osiguranju ELITA PRVA na besplatan Info broj 080 02 01 03,
kontakt osoba Azra Pojata
.
Većinu hrane i pića za Vašu bebu moći ćete da nabavite u mjestu u koje putujete. Međutim, ako Vaše dijete ima poseban režim ishrane ili ukoliko insistirate da dijete jede određenu vrstu hrane, trebalo bi da prije putovanja obavite i tu kupovinu. Vodite računa da je hrana pogodna za pakovanje i da nije lako kvarljiva. Takođe, ukoliko na put idete sa malom bebom, bilo bi dobro da ponesete flaširanu vodu koju je beba navikla da pije.

Sretan put!