ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Ne kapajte majčino mlijeko djeci u oči,uši - druga strana medalje



Ponukana stalnim pitanjem da li kapati mlijeko u oči djeci naša članica se uputila u avanturu zvanu: istraživanje teme, u narednim redovima piše nam:

Srodna slika


"Drage moje, vidjeh puno postova oko korištenja majčinog mlijeka kao lijeka za bebu, te za lice, te za oči, uši...i ko zna sta još. NE RADITE TO MOLIM VAS MAME!!! Ne štetite svom djetetu!!! Znam da su vam to rekle mame, nane, svekrve. I meni su,ali nije ispravno. Zašto? I sama sam se pitala?! Evo pokušat ću da vam objasnim.

Najkraće rečeno: Zbog bakterija! Ali, evo, malo opširnije. Tekst koji sam našla je na engleskom pa sam ga pokušala prevesti s ciljem da vam objasnim zašto je loše koristiti majčino mlijeko umjesto raznih antibiotika i lijekova. Tekst sam skratila i izvukla ono najbitnije što vam je potrebno da shvatite bit. Ljudi su mišljenja da je majčino mlijeko sterilno. Ne, nije. Naprotiv, ima jako puno bakterija. Ali onhi „dobrih“. Dobre su za bebe i njihovu crijevnu floru,probavu, a u konačnici da razvije imunitet. E sad ću malo o sastavu majčinog mlijeka. PUNO JE SEĆERA!!!(Da li bi stavile svom djetetu šećer u oči?). Majčino mlijeko se razlikuje od mlijeka krave, koze ili bilo koje druge životinje. Mi proizvodimo mlijeko koje ima visok sadržaj šećera, laktoza pomaže stimulirati razvoj mozga i zato bebu treba često hraniti.Majčino mlijeko je vrlo slatko, što znači da je ukusno za bebe ... ali je i dobra podloga za bakterije i gljivice. Nakon nekoliko sati na tijelu bebe, majčino mlijeko će biti odlična podloga za bakterije i bacile. MAJČINO MLIJEKO NE UBIJA BAKTERIJE. Istina je da probiotici i antitijela u majčinom mlijeku mogu pomoći u borbi protiv infekcija u tijelu bebe. To je jedan od razloga zbog kojih je dojenje tako korisno, pogotovo u prvih nekoliko dana života, kada imuni sistem bebe i dalje nezreo, nerazvijen. Ali to ne znači da majčino mlijeko ubija bakterije u kontaktu s njim i drži ih dalje od bebe. Ako se ostavi majčino mlijeko van -vantijelesne temperature-- to više neće biti nešto što bi željele u tijelu vaše bebe. .. ili na svom tijelu.

Ako se dojenče i razboli, majčino mlijeko automatski postaje prirodni lijek  - majka će proizvesti konkretna antitijela za specifičnu vrstu virusa ili bakterije, DAKLE AKO DIJETE DOJI MAJČINO MLIJEKO JE DOVOLJNO SAMO KONZUMIRATI - PITI, I TADA JE VEĆ LIJEK.

.Postoji razlog što ukapavanje raznih kapi u uho vašeg djeteta gotovo nikada ne pomaže za liječenje infekcije uha. Gotovo sve usne infekcija, kod male djece, su u srednjem uhu ili unutrašnjem uhu, ne u ušnom kanalu. Ako majčino mlijeko poprskamo u ušni kanal Vašeg djeteta ono ne ide u njegovo srednje uho ili unutrašnje uho. Dakle, čak i ako majčino mlijeko radi alhemiju, ne bi ništa uradilo za upalu uha. U krajnjoj liniji? Majčino mlijeko je divna stvar da hranim svoju bebu, ali nije dobra ideja sipati,ukapavati u otvore u vašem tijelu ili tijelu bebe,isto tako ni „mazati“bebe mlijekom . Ako vam je sve ovo čudno i ne vjerujete, pitajte svoje pedijatre ima li logike? I ono što me jos dojmilo prije nego krenete liječiti oči svoje bebice(ili svoje) imajte na umu: Primjena nepoznatih i nedovoljno ispitanih sredstava u liječenju bolesti očiju nije opravdana, čak naprotiv, može biti izrazito opasna.Nemamo rezervne oči, ako ove koje imamo, kojim slučajem “pokvarimo”. Budite mi lijepe i vesele mame i buduce mame!!!"



Izvor: https://pediatricinsider.wordpress.com/2014/07/14/breast-milk-for-eye-health/