subota, 8. srpnja 2017.

ODGOVOR JEDNOG MUŽA NA POSTPOROĐAJNU DEPRESIJU SUPRUGE KOJI JE ODUŠEVIO INTERNET

Nakon porođaja, mnoge žene kritičkim okom posmatraju svoj odraz u ogledalu. Jedna od njih je bila i Laura Mazza, tridesetjednogodišnja majka dvoje djece koja se plašila da je njen suprug Dom više neće voljeti zbog toga što se njeno tijelo promijenilo.

„Moj suprug se zaljubio u tijelo koje je bilo preplanulo, mišićavo, bez strija i koje je moglo bez problema da se uvuče u uske farmerke i nosi najmanji konfekcijski broj odjeće. Danas to nije moguće. Njegovo tijelo je ostalo potpuno isto, ali se moje promijenilo na sve moguće načine. To nije pošteno“, iskreno je ispričala Laura.

Laura sa djecom
Jednog dana, umorna i slomljena, stala je ispred svog muža i rekla: „Ovo nije tijelo u koje si se ti zaljubio.“ Odgovor njenog supruga dirnuo ju je duboko u srce, još jednom je uvjerio u jačinu njegove ljubavi i pomogao joj da se izbori sa postporođajnom depresijom koja ju je polako, ali sigurno sve više hvatala. Odlučila je da ljepotu i ljubav kojom zrači ta poruka podijeli sa svima preko Facebook stranice svog bloga „Laura Mazza – Mum On The Run“, a mi vam odgovor njenog supruga prenosimo u cjelosti:
„U pravu si. Ovo nije tijelo u koje sam se zaljubio. Umjesto toga, to je tijelo u kojem su naša djeca rasla i bila bezbjedna. Tvoje tijelo je stvorilo život i ja se svakog dana zaljubljujem u njega. Nisam ni znao šta znači ljubav dok nisam vidio to tijelo i saznao šta sve može da učini. Hvala ti na tome.“

Laura i njen suprug
Laura je svjesna da postoji još mnogo žena na svijetu koje su nesigurne i nezadovoljne svojim tijelom nakon porođaja i zato želi da im poruči da se nemaju čega sramiti. Umjesto toga, treba da uživaju u činjenici da su stvorile nešto što je vrijedno svake strije i rupice. Ona se sada osjeća mnogo bolje i voli da piše o sebi kao osobi i majci, te se nada da će pričama na svom blogu inspirisati žene širom svijeta da prestanu težiti „savršenstvu“ i prihvate same sebe onakve kakve jesu.
„Život počinje sad, neće čekati da vi dostignete savršenu kilažu. Sigurno ne želite da sa 50 godina pogledate iza sebe i žalite zbog vremena koje ste izgubile čekajući da vaše tijelo izgleda savršeno kako biste mogle početi da živite svoj život“, naglašava Laura i sa osmijehom na licu dodaje da ima dosta vremena u budućnosti da se odreknete kolača, ali zasad jedino što trebate jeste živjeti život punim plućima i uživati u svakom trenutku.
Izvor: Daily Mail
Tekst: VESNA DRAKULIC, Lolamagazin


Možete zatvoriti sliku za:
You can close this box in: (1) seconnds