utorak, 14. veljače 2017.

“Ženo s hrpom neopranog suđa, čestitam ti…”: Poruka mame svim ženama kojima majčinstvo predstavlja izazov




 Blogerica Constance Hall majka je četvero djece i dobro zna koliko teško majčinstvo može biti. Svaka majka suočava se s gomilom očekivanja. Društvo, ali i bliža okolina očekuju od njih da budu 100% savršene, bez obzira na uslove u kojima pokušavaju odgojiti svoju djecu.

 Onima koje ne stignu uvijek oprati suđe, koje ponekad ukradu malo vremena za sebe i pobjegnu na kavu kod prijateljice, majkama koje se bore s post-porođajnom depresijom i šute o tome jer je to “sramota”, majkama koje nisu izgubile kile nakupljene u trudnoći jer za to nemaju ni vremena ni volje.
 U nastavku pročitajte dijelove njezine poruke.

 ‘Ženi u parku, koja gleda u mobitel i ignoriše svoju djecu. Čestitam ti. Zato što se ne predaješ percepciji javnosti da bi trebala biti uključena 24 sata dnevno…”

 “Ženi s hrpom neopranog suđa i rublja koja odlazi na kahvu kod svojih prijateljica. Čestitam ti. Biti dobra mama ili čovjek ne znači provoditi vječnost u čišćenju.”

 “Ženo s hrpom neopranog suđa i rublja koja odlazi na kahvu kod svojih prijateljica. Čestitam ti. Biti dobra mama ili čovjek ne znači provoditi vječnost u čišćenju svoje kuće…”



     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3764311493977162"
     data-ad-slot="6473405334"
     data-ad-format="auto">


” Ženi koja sjedi kod doktora, strpljivo čeka antidepresive. Čestitam ti. Post-porođajna depresija je nepristojna mala k**a… Poduzela si sve mjere, meni izgledaš kao kraljica koja se nosi sa svime. Prečesto se snaga i slabost pobrkaju, snaga je traženje pomoći. Ti si snažna. Toliko puno žena u ovom trenutku prolazi kroz istu stvar, samo o tome na priča…”

 “Ženi koja nije izgubila kilograme nakupljene u trudnoći. Čestitam ti. Novi posao od 24 sata koji se ne plaća i neće završiti barem 20 godina nije dobro vrijeme za odbijanje torte. Jedi tortu, jedi cijelu je**nu tortu i fućkaš sve koji ti se usude bilo što reći. Tvoje tijelo nakon trudnoće nije odjednom dostupno za javno komentarisanje…”

 Izvor: Zadovoljna.hr